CALVADOS
PEARCAKE WITH CINNAMON CREAM FROSTING
In the
mood for: Chisu - Onni
You
were right, sometimes we wander around in a such hurry that we miss
the fact that the clouds can't come closer than they are able to.
CALVADOS
PEARCAKE WITH CINNAMON CREAM FROSTING
Recipe
in Finnish below
The
better the Calvados, the better the cake!
Let the cake stand in the fridge for at least 6 hours but remember to keep it in the room temperature for 30 minutes before serving. Enjoy!
Let the cake stand in the fridge for at least 6 hours but remember to keep it in the room temperature for 30 minutes before serving. Enjoy!
INGREDIENTS
CINNAMON CAKE
1,6
dl caster (superfine) sugar
4
medium eggs
2
dl all-purpose flour
2,5
tsp grounded cinnamon
2
tsp baking powder
CALVADOS
PEAR JAM
600 g
mature pears, peeled and cut into pieces, discard the seeds
1
cinnamon stick
2, 25
dl sugar
0, 5
dl water
0, 4 -
0,5 dl Calvados
50 g
unsalted butter, room temperature
CINNAMON
CREAM FROSTING
4 dl
heavy cream
2 dl
quark (or Greek yogurt)
2 –
3 tbsp sugar
1 tl
grounded cinnamon
Organic
roses to decorate
DIRECTIONS
CALVADOS
PEAR JAM
Combine
pears, cinnamon stick, sugar and water in a pan and cook on a medium
heat for about 40 minutes until the pears have soften and are
transparent. Smash the pears, add the calvados and heat the mixture
rapidly to a boiling point. Remove from the heat and add the butter,
stir until combined. Let cool to room temperature.
CAKE
Preheat
oven to 200°C (400°F).
Grease and flour two 18 cm (7-inch) baking pans. In a large bowl,
combine eggs and sugar and beat for about two to three minutes until
you have a pale and creamy mixture. Combine flour, baking powder and
cinnamon, add to the mixture. Stir gently until completely smooth.
Divide the batter between the two baking pans and bake for 10-15
minutes or until a cake tester comes out clean. Let cool to room
temperature.
CINNAMON
CREAM FROSTING
Combine
all the ingredients in a large bowl and beat until stiff.
ASSEMBLY
Cut
the cake layers in half using a sharp knife so that you have four
layers. Put the first layer on to a cake stand. Using any kind of tip
(I used a closed star tip), fill the piping bag with cinnamon cream
and make a circle by piping the frosting around the edge of the cake.
Spread some pear jam in the middle of the circle. This is the way to
avoid the pear jam from getting mixed with the exterior frosting in
the end! Repeat with the following layers but place the last cake
layer on the top, cut side down. Spread the rest of the cinnamon
frosting all over the cake. To decorate the cake, take a spoon and
starting from top and center of the cake, make circles around the
surface and decorate the cake with organic roses.
CALVADOS
- PÄÄRYNÄKAKKU KANELIKERMAKUORRUTTEELLA
Mitä
parempaa Calvadosta käytät, sitä paremman kakun saat!
Suosittelen laittamaan kakun vähintään kuudeksi tunniksi viileään, jotta maut tasaantuvat. Nosta kakku huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoilua ja nauti!
Suosittelen laittamaan kakun vähintään kuudeksi tunniksi viileään, jotta maut tasaantuvat. Nosta kakku huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoilua ja nauti!
AINEKSET
KANELIKAKKUPOHJA
1,
6 dl erikoishienoa sokeria
4
kananmunaa
2
dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2,5
tl kanelia
2
tl leivinjauhetta
CALVADOS
- PÄÄRYNÄHILLOKE
600 g
kypsiä päärynöitä
1
kanelitanko
2, 25
dl sokeria
0, 4
dl vettä
0, 4 –
0, 5 dl Calvadosta
50
g huoneenlämpöistä, suolatonta voita
KANELIKERMAKUORRUTE
4
dl vispikermaa
2
dl maitorahkaa
2-3
rkl sokeria
1
tl kanelia
OHJEET
CALVADOSPÄÄRYNÄHILLOKE
Yhdistä
kattilassa päärynät, kanelitanko, sokeri ja vesi ja keitä seosta
noin 40 minuuttia siten, että se kuplii tasaisesti. Keitä seosta,
kunnes päärynät ovat pehmeitä ja läpinäkyviä. Soseuta
päärynät, lisää calvados ja kiehauta seos nopeasti, siirrä pois
lämmöltä ja heitä sekaan voi. Sekoita tasaiseksi ja anna
päärynähillokkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
KANELIKAKKUPOHJA
Kuumenna
uuni 200°C asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi 18 cm kakkuvuokaa.
Vatkaa sokeria ja munia noin kolme minuuttia, kunnes vaahto on
kuohkeaa. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli ja lisää
seos munavaahtoon, sekoita kevyesti tasaiseksi. Jaa taikina
kakkuvuokiin ja paista pohjia noin 10-15 minuuttia tai kunnes
kakkutesteriin ei jää taikinaa. Irroita pohjat vuoasta ja anna
jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
KANELIKERMAKUORRUTE
Yhdistä
kaikki aineet keskenään ja vatkaa kuohkeaksi, jämäkäksi
vaahdoksi.
KAKUN
KOKOAMINEN
Leikkaa
terävällä veitsellä kakkupohjat yhteensä neljäksi
kakkupohjaksi. Laita ensimmäinen kakkupohja kakkulautaselle. Pursota
tyllan avulla (mikä tahansa tylla käy, kunhan pursotusjälki on
halkaisijaltaan noin 1 cm levyinen) kanelikermakuorrutetta kakun
päälle piirtäen tyllalla kakun ulkoreunojen muotoisen rinkulan.
Levitä pääryähilloketta rinkulan keskelle. Näin päärynähilloke
ei valu kakun välistä ja tahmaa kuorrutetta! Toista seuraavien
kerrosten kanssa ja nosta viimeinen pohjalevy päällimmäiseksi
leikkauspinta alaspäin. Levitä loput kuorrutteesta kakun pinnalle.
Piirrä lusikan avulla ympyröitä kakun pintaan aloittaen kakun
päältä, edeten kohti kakun laitoja. Koristele (luomu)ruusuilla.
Nam, näyttää herkulta! Olinkin jo ottanut uutta postausta, tästä saa hyvän kakun viikonlopuksi!
ReplyDeleteKiitos ja kivoja leipomishetkiä! :)
DeleteEttä voi olla hurmaavaa! Kuvat ja maut ja keittiöoivallukset! Valmu vesikielellä! :)
ReplyDeleteVoi kiitos kommentista Valmu! :)
DeleteIndian eagle congratulates you for making a progress in your blogs. Your information are really worthy...
ReplyDelete