February 14, 2016

MACARONS WITH RASPBERRY WHITE CHOCOLATE FILLING
 
In the mood for: Regina Spektor - Samson 

Have a wonderful Valentine's Day! Ihanaa Ystävänpäivää!
 





MACARONS WITH RASPBERRY WHITE CHOCOLATE FILLING

Recipe in Finnish below

Makes about 25 macarons

INGREDIENTS
MACARONS
80 g almond flour
135 g icing sugar
2 eggwhites, at room temperature
0, 25 dl caster (superfine) sugar
red food colouring

RASPBERRY FILLING
145 g white chocolate
125 g (frozen) raspberries
2 tbsp water
2 tbsp mascarpone
red food colouring

DIRECTIONS
MACARONS
Separate the eggwhites from the egg yolks, save the eggwhites and set aside. In a bowl, combine the sifted almond flour and icing sugar, mix well and set aside. With an electric mixer, whisk the eggwhites in a large bowl until foamy. Start adding the caster sugar little by little, whisking constantly until very stiff and glossy. The meringue should be so thick that you can hold the bowl upside down without getting a dirty floor. Gently fold the almond icing sugar mix into the eggwhites and mix with a spatula but be careful not to overmix. Add few drops of the red food colouring to get the colour you like. You can test the consistency of the batter by dropping some batter on a parchment paper: if the disk batter flattens immediately, you are good to go. If it holds a peak, gently fold the batter a few times and test again. Fill in the piping bag with the batter and pipe about 2 cm (1 inch) diameter disks on to the parchment paper by using a round tip. If necessary, dip your finger in a glass filled with water and use your finger to make the surface of the macaron smoother. Let macarons stand in room temperature for one hour or more until they form a hard skin on top. Preheat oven to 150 °C (300 °F) and bake on the lowest level for 15 minutes. Let cool completely before filling.

RASPBERRY WHITE CHOCOLATE FILLING
If using frozen raspberries, gently heat the raspberries with water in a pan until a full boil, stirring constantly. Strain the berries to get a nice purée. Cut the white chocolate into pieces and combine with warm raspberry purée so that the chocolate melts, mix until smooth and heat a bit if necessary. Add few drops of the red food colouring and let cool to room temperature or put it in the fridge for a moment. Add the mascarpone and fill the macarones with the raspberry filling by using a piping bag and a round tip.

MACARONS VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTTEELLÄ

Noin 25 macaron -leivosta

AINEKSET
MACARONS
80 g mantelijauhetta
135 g tomusokeria
2 kananmunan valkuaista, huoneenlämpöisinä
0,25 dl erikoishienoa sokeria
punaista elintarvikeväriä

VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTE
145 g valkosuklaata
125 g (pakaste)vadelmia
2 rkl vettä
2 rkl mascarponea
punaista elintarvikeväriä

OHJEET
MACARONS
Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista, siirrä valkuaiset hetkeksi sivuun odottamaan. Sekoita keskenään siivilöity mantelijauhe ja tomusokeri. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes valkuaisvaahto on paksua ja kiiltävää. Marengin tulisi olla niin paksua, että pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin ilman, että marenki valuu ulos kulhosta lattioita tahraamaan. Sekoita hellävaroen mantelitomusokeriseos marengin joukkoon, mutta varo ylisekoittamista! Lisää muutama tippa punaista elintarvikeväriä. Voit kokeilla seoksen koostumusta tipauttamalla hieman taikinaa leivinpaperille: jos nokare leviää heti, taikina on koostumukseltaan oikeanlaista. Jos nokare säilyttää muotonsa, sekoita taikinaa vielä hetken ja kokeile uudelleen. Täytä pursotinpussi taikinalla ja pursota noin 2 cm levyisiä nokareita leivinpaperille pyöreän tyllan avulla. Jos macaronsit uhkaavat jäädä kovin röpelöisiksi, kasta sormesi veteen ja muotoile niiden pintaa kevyesti. Anna nokareiden levähtää tunnin ajan, jolloin niiden pinnalle muodostuu ohut kelmu. Paista 150 asteessa uunin alimmalla tasolla 15 minuutin ajan ja anna macaronsien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTE
Paloittele valkosuklaat pieniksi paloiksi. Jos käytät pakastevadelmia, kiehauta vesi ja pakastevadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Siivilöi siemenet pois lusikan avulla ja sekoita joukkoon valkosuklaa, kuumenna tarvittaessa. Lisää muutama tippa punaista elintarvikeväriä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai siirrä massa hetkeksi jääkaappiin. Lisää mascarpone ja täytä macaronsit.

4 comments:

  1. Uu, uskaltaiskohan nyt kokeilla macaronseja.. En ole vielä viitsinyt, kun ne kai on aika vaikeita tehdä, mutta ehkä nyt? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ne on itseasiassa aika helppoja ja nopeita tehdä. Mutta, jos haluaa täydellisen sileän pinnan, saa varmaan vähän enemmän harjoitella. Niin kuin mäkin aion tehdä. ;)

      Delete
  2. Olisikohan sinulla antaa vinkkejä siitä miten minäkin saisin taiottua noin samankokoisia macaronseja.. :) Kiitos ihanasta reseptistä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! Kiitos kommentista ja pahoittelut, kun vastaamisessa kesti! Itse piirsin tuorekelmurullan putkilon avulla pyöreitä ympyröitä leivinpaperiarkille ja käänsin arkin ympäri. Sitten vaan pursotin läpikuultavien ympyröiden sisälle taikinaa. Kahden euron kolikko tai harppi toimivat varmasti myös! Toivottavasti vinkit ehtivät vielä auttaa! :)

      Delete

Thank you so much for your comment!