November 30, 2015


Pillow Fight


I dreamt of hundreds of balloons in all different kinds of colors and shapes
that rambled around the clouds like little birds in the rain.


Be careful, it is quite easy to burn these pancakes while frying them in the frying pan! 

BANANA PANCAKES, KAHLÚA CREAM AND PURE MAPLE SYRUP WITH PUMPKIN SPICE LATTE 

Recipe in Finnish below 

Makes about 9 little pancakes 

INGREDIENTS 
BANANA PANCAKES
2 medium eggs
1 banana, chopped
2 tbsp all-purpose flour
a hint of salt
1 tbsp raw sugar
butter for frying

KAHLÚA CREAM
1 tbsp mascarpone
1 dl whipping cream
2 tbsp Kahlúa liqueur

PUMPKIN SPICE LATTE (about 2 large cups)
2 dl whole milk
3 whole cinnamon sticks
3 whole allspices
3 whole cloves
1 vanilla pod, split and seeds scraped out
1 tsp dark brown muscovado sugar
1 tsp sugar 
1 little piece of bitter orange peel
1 (1 to 2 cm) piece of dried ginger
¼ tsp nutmeg
4 dl hot strong brewed coffee or coffee that you like
For the topping: 2 dl whipping cream and ground cinnamon 

DIRECTIONS 
PUMPKIN SPICE LATTE
While stirring constantly, heat whole milk with cinnamon sticks, allspices, cloves, vanilla pod and seeds until the mixture boils. Set aside and add sugars, bitter orange peel, dried ginger and nutmeg, mix few times with a spoon. Cover tightly with a plastic wrap or lid and let cool up to 30 minutes or more (I waited for 1 hour). Pour the coffee into a large cup and add the spiced milk to the cup through a fine sieve. Top with whipped cream and a sprinkle of ground cinnamon.

BANANA PANCAKES
Put eggs, chopped banana, sifted all-purpose flour, salt and sugar in a blender and mix until smooth. Cover with a plastic wrap and let stand in room temperature for 30 minutes. Heat a nonstick frying pan, add a little bit of butter and pour about 3 tbsp of batter into the frying pan and fry until golden brown.

KAHLÚA CREAM
Mix all the ingredients and beat until creamy. Pipe Kahlúa cream on the top of the pancakes and eat with pure maple syrup.

Ole tarkkana paistamisessa, koska banaaniletut palavat herkästi!

Kaupoissa myydään valmiita glögimaustesekoituksia, josta voit napata osan pumpkin spice- maustesekoituksen mausteista. 

BANAANILETTUJA, KAHLÚA KERMAVAAHTOA, VAAHTERASIIRAPPIA JA PUMPKIN SPICE LATTEA 

Noin 9 banaanilettua 

AINEKSET 
BANAANILETUT
2 kananmunaa
1 banaani
2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
1 rkl ruokokidesokeria
voita paistamiseen

KAHLÚA KERMAVAAHTO
1 rkl mascarponea
1 dl vispikermaa
2 rkl Kahlúa kahvilikööriä

PUMPKIN SPICE LATTE
2 dl täysmaitoa
3 kanelitankoa
3 maustepippuria
3 kokonaista neilikkaa
1 vaniljatanko, halkaise ja ota siemenet talteen
1 pala pomeranssinkuorta
1 (1-2 cm) pala kuivattua inkivääriä
¼ tl muskottipähkinää
1 tl tummaa muscovado sokeria
1 tl sokeria
4 dl tummapaahtoista kahvia
Kuorrutus: 2 dl kermaa ja kanelijauhetta 

OHJEET 
PUMPKIN SPICE LATTE
Kaada kattilaan täysmaito ja lisää kanelitangot, maustepippurit, neilikat ja vaniljatanko siemenineen. Sekoita koko ajan ja kiehauta seos. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, pomeranssinkuori, inkivääri ja muskottipähkinä, sekoita muutaman kerran lusikalla. Peitä kattila tiiviisti kelmulla tai kannella ja anna mausteiden uuttua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia tai enemmän (itse annoin seoksen maustua tunnin). Kaada kahvi isoon mukiin ja lisää maito siivilän läpi kahvin sekaan. Pursota runsaasti kermavaahtoa kahvin päälle ja viimeistele kanelilla.

BANAANILETUT
Sekoita tehosekoittimen tai blenderin avulla keskenään kananmunat, pilkottu banaani, siivilöidyt vehnäjauhot, suola ja sokeri, kunnes taikina on tasaista. Suojaa kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä 30 minuutin ajan. Paista voissa banaaniletut kullanruskeiksi.

KAHLÚA KERMAVAAHTO
Sekoita kaikki ainesosat ja vatkaa vaahdoksi. Pursota Kahlúa kermavaahtoa banaaniletuille ja valuta päälle vaahterasiirappia.


4 comments:

  1. Nam kokonaisuudessaan!!! Itseasiassa olen pitkään halunnut tehdä itse tällaista lattea. Tässähän minulle hyvä resepti siihen :) Ajankohtainen resepti näin pikkujouluaikaan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentista Suvi. :) Kiva, jos resepti osui nappiin! Jos tykkäät hieman makeammasta, kannattaa laittaa kermavaahtoon ripaus sokeria, paras yhdistelmä löytyy kokeilemalla. Toivottavasti herkut onnistuu!

      Delete
  2. Uskomattoman upeita kuvia! Ja herkunnäkönen resepti, kokeiluun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos Edith! Letut on kyllä aika hyviä, että ei kun kokeilemaan vaan!

      Delete

Thank you so much for your comment!